Nie jesteś zalogowany.
W tym roku wybieram się do Zadaru na odpoczynek. Jadę samochodem. Macie jakiś pomysł gdzie można by pojechać i coś fajnego zwiedzić. Czekam na sugestie;)
Do wodospadów Krka koło Szybenika, Park Narodowy Kornaty, wyspę Pag...dużo jest tego
Paklenica też
w którym miesiącu jedziesz
Znam piekne plazy w poblizu ZADAR ) Tylko troche brak czasu bo pracujem
Zadar to ciekawe miasto,które warto zwiedzic,wiele tam śladów minionych wieków z rzymskim forum,kościołem św.Donata oraz plątaniną klimatycznych uliczek.Na nabrzeżu możesz posłuchac organów morskich,fajna sprawa,zwłaszcza przy wietrznej pogodzie.Z portu odpływają stateczki wycieczkowe na malowniczy archipelag wysp Kornati.A z okolicy Zadaru niedaleko już do uroczego Parku Narodowego Krka z licznymi kaskadami wodnymi i piękną przyrodą.Warto wstąpic też do Sibenika m.in.by zobaczyc ciekawą katedrę św.Jakuba.Będąc w Dalmacji trzeba odwiedzic też zabytkowe miasta Trogir i Split-polecamy!
Ostatnio edytowany przez Michasia_Bogus (2011-06-07 16:28:27)
Polecam to miejsce. Bardzo fajnie można tam spędzić czas. Dwa zabytkowe miasta, które zostały wspomniane w powyższym poście także są warte odwiedzenia. Jeżeli ktos nie ma pomysłu na miejsce spedzenia wakacji to Chorwacja będzie idealna.
Miejsc do zwiedzania jest bardzo dużo, wątpie czy komuś starczy urlopu, żeby odwiedzić wszystkie wspaniałe miejsca.
Krk rzeczywiście jest świetnym miejscem, ale nie mogłam wytrzymać temperatury, jak siedziałam na plaży. Tylko wędrówka między prowizorycznym namiotem z ubrań a wodą ^^
od 2011 roku minęło już trochę czasu. a w Zadarze byłam już 2 razy ;D piękne miejsce polecam.
Ja w tym roku wraz z rodzina również wybieram się w okolice Zadaru? korzystał ktoś może z jednodniowych wycieczek do Parku Kronaty? Skąd najlepiej wyjechać? i jakie są ceny? może znacie też jakiegoś organizatora? będę bardzo wdzięczna za porady:)
Byłam z rodziną na Chorwacji własnym samochodem,noclegi mieliśmy w Novi Vinodolski.Troszkę zwiedziłam : wyspę Krk,Baska, Rezerwat i wodospady Plitwickie, Zadar,wodne organy - coś niesamowitego,a najdalej byliśmy w Bośni u rodziny mojego szwagra. Jechaliśmy wzdłuż wybrzeży Adriatyku dokąd się dało,ale okolice są obłędne,woda w morzu czysta, pogoda na zamówienie.Atrakcji nie brakuje,akurat natrafiliśmy w Nowi Vinodolski na ich święto,były regionalne stroje, występy,orkiestra, można było pojeść do syta.Mają tam dobre piwo Karlovacko,innych nie próbowałam.Polecam każdemu wczasy na Chorwacji.
Hej Wam, właśnie trafiłem na ciekawą promocję z Frankfurtu Hahn do Zadaru (ryanair)na początek czerwca - 02.06 - 06.06 za 37 euro w dwie strony! Zastanawiam się czy nie lecieć, ale samemu trochę lipa, więc może kogoś zainteresuję ;>