Zdjęcie z Tunezji - stosowne przyprawy (do nabyucia i u nas w sklepach z egzotyczna żywnością) + ja wykorzystuję imbir

Poprzednie zdjęcie
Zdjęcie z Tunezji - stosowne przyprawy (do nabyucia i u nas w sklepach z egzotyczna żywnością) + ja wykorzystuję imbir

z sushi:) ; dodajemy tunezyjską mieszankę 13 przypraw Ras el Hanout sa))) ; ja dałam tą świeżą pastę kupioną na Medinie (ważna ok 3-4 m-ce) i jak już skwierczy to wrzucamy ze 2 kory cynamonu

Następne zdjęcie
Ocena: 6     Aby ocenić zdjęcie musisz być zalogowany
Autor: piea
oczywiście należy zaopatrzyć się w słynną harissę
mięsko (dowolne) wrzucamy na gorącą oliwę
stosowne przyprawy (do nabyucia i u nas w sklepach z egzotyczna żywnością) + ja wykorzystuję imbir
 podlewamy wodą (na oko, tyle aby powstał sosik - całe clou tego dania) , redukujemy  moc ognia
daktyle  wrzucić na jakieś 15-20 minut przed końcem duszenia i  i rzecz bardzo ważna: teraz trzeba
Jessssu, cała kuchnia pachnie jakąś orientalną knajpą)))  a na końcu
Najnowsze Komentarze:
Brak komentarzy.