Zdjęcie z Tunezji - daktyle wrzucić na jakieś 15-20 minut przed końcem duszenia i i rzecz bardzo ważna: teraz trzeba

Poprzednie zdjęcie
Zdjęcie z Tunezji - daktyle  wrzucić na jakieś 15-20 minut przed końcem duszenia i  i rzecz bardzo ważna: teraz trzeba

w to wlać ze 4-5 łyżek syropu daktylowego (można kupić i u nas , albo zrobić zamiennik w postaci syropu klonowego ) ; do syropu dodać ciutek miodu i chlust w patelnię))

Następne zdjęcie
Ocena: 6     Aby ocenić zdjęcie musisz być zalogowany
Autor: piea
oczywiście należy zaopatrzyć się w słynną harissę
mięsko (dowolne) wrzucamy na gorącą oliwę
stosowne przyprawy (do nabyucia i u nas w sklepach z egzotyczna żywnością) + ja wykorzystuję imbir
 podlewamy wodą (na oko, tyle aby powstał sosik - całe clou tego dania) , redukujemy  moc ognia
daktyle  wrzucić na jakieś 15-20 minut przed końcem duszenia i  i rzecz bardzo ważna: teraz trzeba
Jessssu, cała kuchnia pachnie jakąś orientalną knajpą)))  a na końcu
Najnowsze Komentarze:
Brak komentarzy.