Zdjęcie z Tunezji - podlewamy wodą (na oko, tyle aby powstał sosik - całe clou tego dania) , redukujemy moc ognia

Poprzednie zdjęcie
Zdjęcie z Tunezji -  podlewamy wodą (na oko, tyle aby powstał sosik - całe clou tego dania) , redukujemy  moc ognia

i przykrywamy pokrywą, niech się dusi do miękkości ok 40-60 min; na małej mocy; w międzyczasie wydłubujemy pestki z daktyli (no ja dałam oczywiście te najlepsze)) - Palce Światła prosto z Tunezji Degled Nour:

Następne zdjęcie
Ocena: 6     Aby ocenić zdjęcie musisz być zalogowany
Autor: piea
oczywiście należy zaopatrzyć się w słynną harissę
mięsko (dowolne) wrzucamy na gorącą oliwę
stosowne przyprawy (do nabyucia i u nas w sklepach z egzotyczna żywnością) + ja wykorzystuję imbir
 podlewamy wodą (na oko, tyle aby powstał sosik - całe clou tego dania) , redukujemy  moc ognia
daktyle  wrzucić na jakieś 15-20 minut przed końcem duszenia i  i rzecz bardzo ważna: teraz trzeba
Jessssu, cała kuchnia pachnie jakąś orientalną knajpą)))  a na końcu
Najnowsze Komentarze:
Brak komentarzy.